Café au lait
Ο καφές «au lait» είναι ο παραδοσιακός γαλλικός τρόπος παρασκευής «καφέ με γάλα», τόσο στο σπίτι όσο και στα καφέ της Ευρώπης. Ο «Café au lait» σερβίρεται παραδοσιακά σε όλη την Ευρώπη ως «Caffè Latte» στην Ιταλία, «cafe con leche» στην Ισπανία, «Kawa Ζιελόνα Γκόρα» («λευκός καφές») στην Πολωνία, «Milchkaffee» στη Γερμανία, «Melange» σε Αυστρία, «Koffie verkeerd» στην Ολλανδία, και «καφέ com Leite» στην Πορτογαλία, που σημαίνει απλά «καφέ με γάλα».
Στη βόρεια Ευρώπη, café au lait είναι το όνομα που χρησιμοποιείται πιο συχνά στα καφέ ενώ στα νοτιότερα της Ηπειρου αλλα και στις υπολοιπες χώρες του κοσμου είναι γνωστος ως «latte Caffè». Στις ΗΠΑ, ο café au lait ορίζεται ως ένα ρόφημα καφέ που αποτελείται από ισχυρό ή έντονο καφέ (μερικές φορές εσπρέσο) ο οποίος αναμειγνύεται με γάλα βρασμένο με τον κατάλληλο τρόπο περίπου σε μια αναλογία 1: 1.