Café bombón

Ο Café Bombon έγινε δημοφιλής στη Βαλένθια της Ισπανίας, και εξαπλώθηκε σταδιακά στην υπόλοιπη χώρα. Θα μπορούσε να είναι και μια επαναδημιουργία βασισμένη στους ουρανίσκους των Ευρωπαίων, μιας και σε πολλά μέρη της Ασίας, όπως την Μαλαισία, την Ταϊλάνδη και τη Σιγκαπούρη η ίδια συνταγή για καφέ, το οποίο ονομάζεται «Kopi Susu Πάνα» (Μαλαισία) ή «Gafeh Rorn» [αναμμένη: ζεστό καφέ] (Ταϊλάνδη) κυκλοφορεί ήδη εδώ και δεκαετίες και είναι πολύ δημοφιλής σε «mamak» υπαίθριους πάγκους και «kopitiams» στη Μαλαισία.

Ένας Bombon καφέ, περιέχει εσπρέσο και σερβίρεται με ζαχαρούχο συμπυκνωμένο γάλα σε αναλογία 1: 1. Για την παρασκευή ενός καφέ Bombon, το συμπυκνωμένο γάλα προστίθεται στον εσπρέσο. Για το σωστό οπτικό αποτέλεσμα, χρησιμοποιείται διαφανές ποτήρι, και το συμπυκνωμένο γάλα προστίθεται αργά έτσι ώστε να βυθιστεί κάτω από τον καφέ και να δημιουργήσει δύο χωριστές ζώνες αντίθετου χρώματος – αυτά τα στρώματα συνήθως αναδεύονται και ενοποιούνται πριν από την κατανάλωση.