ΙΣΤΟΡΙΑ

90 χρονια ιστορια

Με ένα χειροκίνητο καβουρδιστήρι, ο παππούς της οικογένειας, έψηνε καφέ με μεράκι αλλά και πολλές δυσκολίες, ώστε να πετύχει την παρασκευή εκλεκτού ελληνικού καφέ, άριστης ποιότητας που απαιτούσε ομοιόμορφο καβούρδισμα, σταθερότητα στο χρώμα, πλούσιο άρωμα και φυσικά διατήρηση των πολύτιμων συστατικών του κατά το ψήσιμο.
Εκείνο το μικρό οικογενειακό καφεκοπτείο ήταν η αφετηρία στην μετέπειτα πορεία των τριών γενεών Παφίλη στον υπέροχο κόσμο του καφέ.

Η δεξιοτεχνία στο καβούρδισμα και στο άλεσμα εμφυσήθηκε από παππού σε εγγονό. Το ταλέντο της ανάμιξης εκλεκτών χαρμανιών για το καλύτερο γευστικό αποτέλεσμα και άρωμα, σχεδόν κληρονομικό. Και από το 1927, ο ελληνικός καφές «ΠΑΦΙΛΗΣ» ο γευστικότερος και δημοφιλέστερος καφές στη Μακεδονία.

Με βαθιές ρίζες σε μία περιοχή γεμάτη αντιθέσεις με συμπλέγματα καταπράσινων βουνών και υψιπέδων, φαράγγια και καταρράκτες, με έντονη εμπορική δραστηριότητα, σημαντική λαογραφία και ιστορία συνοδευμένη από μύθους, δοξασίες, κατορθώματα ηρώων και θεών, περάσματα βασιλιάδων και αγίων… και έχοντας συσσωρεύσει εμπειρία και γνώση από γενιά σε γενιά, η τρίτη γενιά Παφίλη συνεχίζει με την ίδια κουλτούρα και αγάπη όπως οι παππούδες της, το όραμά τους, για ποιοτικό, εκλεκτό, φρεσκοκαβουρδισμένο ελληνικό καφέ, πάντα με σεβασμό στις παραδοσιακές αξίες και στους Έλληνες λάτρεις του καλού καφέ.

Συνεχίζει, έχοντας δώσει τη θέση του χειροκίνητου καβουρδιστηριού, σε μία υπερσύγχρονη μονάδα παρασκευής καφέ 1000 τετραγωγικών μέτρων, εξοπλισμένης με ηλεκτρονικά συστήματα ψησίματος και τυποποίησης καφέ, που διασφαλίζουν την υψηλή ποιότητα, το πλούσιο άρωμα και την φρεσκάδα του.

Συνεχίζει μπαίνοντας δυναμικά το 2010 στην απαιτητική και αναπτυσσόµενη αγορά του espresso όπου συνδυάζοντας την πολύχρονη πείρα στην παρασκευή καφέ, τις εκλεκτότερες ποικιλίες και τα υπερσύγχρονα µηχανήµατα επεξεργασίας, δημιουργεί µια σειρά γευστικότατων και γλυκόπιοτων χαρµανιών espresso που συγκινούν και τον πιο απαιτητικό καφεγνώστη.

Και σήμερα η ΠΑΦΙΛΗΣ συνεχίζει να παρασκευάζει καφέ υψηλής ποιότητας, επιλέγοντας ποικιλίες από τις καλύτερες φάρµες του κόσµου, να δημιουργεί νέα χαρµάνια με περισσή μαεστρία, να σχεδιάζει νέες συσκευασίες, να αναπτύσσει νέα προϊόντα και να εξοπλίζεται με νέες γραμμές παραγωγής, έχοντας πάντα σταθερές αξίες την παράδοση και την αυθεντικότητα.